Ølbryggerfrue
Tjenester - frilans innen web og design | Olianna web og design
15550
page-template-default,page,page-id-15550,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Tjenester

Tjenester

Oliannaweb & design

Frilanser innen web, design og markedsføring

Rimelige løsninger for små og mellomstore bedrifter

Olianna web & design

Frilanser innen web, design
og markedsføring

Rimelige løsninger for små og
mellomstore bedrifter

Grafisk design

Design // trykksaker

Trykksaker
er noe en bedrift – uansett størrelse – er avhengig av. Visitt/timekort, menyer og gavekort er eksempler på trykksaker som utgjør den daglige driften, mens flyers, plakater, rollups osv brukes for å tiltrekke oppmerksomhet rundt produkter og tjenester.

 

Kataloger og brosjyrer
er en god innvestering for å kunne presentere produktene og tjenestene din bedrift kan tilby – enten det er i trykt eller digital utgave.

 

Logoen
er firmaets ansikt utad. Den speiler firmaets produkter og tjenester, slik at kundens forventninger innfris. Logoen er grunnleggende i enhver firmaprofil, og en viktig investering for ethvert foretak.

 

Promobilder
skaper oppmerksomhet i sosiale medier, og gjør at både nye og trofaste følgere fatter interesse for produktene og tjenestene dine.

Nettsider

En nettside gjør det enkelt for folk flest å søke opp dine tjenester, og å finne den informasjonen de ser etter. Dette kan være en potensiell kundes første møte med din bedrift, og det er derfor viktig å gi et godt førsteinntrykk. En nettside  skal være innbydende, brukervennlig og informativ. Samtidig må den også være tilpasset søkemotorene, slik at flest mulig velger din nettside fremfor en annen. 

Jeg utformer nettsider i WordPress, som er en av verdens mest brukte webløsninger. Nettsiden får et moderne design etter dine egne ønsker, er responsive (tilpasset alle skjermstørrelser) og søkemotoroptimalisert. Jeg laster opp nettsiden til ditt domene når den er klar, og du vil selv få tilgang til å kunne redigere innholdet i etterkant. Ønsker du at jeg skal følge opp siden din på innhold og optimalisering, er dette selvfølgelig mulig.

 

Dersom du ikke har eget domene eller webhotell, kan jeg også hjelpe deg med å sette opp dette.

 

SEO 
er en forkortelse for Search Engine Optimazation (eller søkemotoroptimalisering). Dette betyr at man tilpasser seg Googles retningslinjer for utforming av nettsider, og sørger for at nettsiden får høy rating hos Google. Optimaliseringen er basert på en søkeordanalyse, de tekniske aspektene ved siden, innholdet, kvaliteten og linker. 

 

SEO er helt nødvendig for at nettsiden din skal nå opp i søkeresultatene hos Google.

Webshop nettbutikk

Nettbutikk

Tallene fra undersøkelser viser at 60 prosent av den nordiske befolkningen mellom 18 og 79 år handler på nett hver måned. Denne andelen er stadig økende, og den tydeligste trenden for alle de nordiske landene er netthandel på mobil. 

 

Foruten en god forretningsidé og gode produkter, trenger du også en funksjonell nettbutikk. Og det er her jeg kommer inn for å hjelpe deg med oppsettet.

 

Men det hjelper heller ikke med et godt produkt og en flott nettbutikk hvis ingen vet om den. Bruk av sosiale medier, e-postmarkedsføring og annonsering er alfa og omega for å lykkes.

 

Jeg kan hjelpe deg med:

 • sette opp en brukervennlig og funksjonell nettbutikk i MyStore eller WooCommerce.
 • legge inn produktene dine.
 • innføring i drifting av nettbutikken.
 • synkronisere nettbutikken med nyttige markedsføring- og analyseverktøy.
 • SEO (søkemotoroptimalisering)
 • markedsføring av nettbutikken

Digital markedsføring

Vi lever i en teknologisk tidsalder, noe som gir oss ubegrensede muligheter for å kunne nå ut til potensielle kunder raskt og effektivt. Men hva skal til for å lykkes?

 

Markedsføringsstrategi
er viktig for å nå ditt publikum og effektivisere markedsføringen.

 

Jeg hjelper deg med:

 • å sette opp en målrettet markedsføringsplan
 • å forstå og nå ditt publikum
 • innføring i svært nyttige analyseverktøy

 

Analyse
er den viktigste, men samtidig den mest undervurderte, prosessen innen digital markedsføring. Å kunne tolke resultater og omgjøre disse til konkrete tiltak er avgjørende for å kunne vurdere effektiviteten din, og se mulighetene til å forbedre den.

 

Internett har snudd kjøpsprosessen på hodet. Den eneste virkelig effektive måten du kan revidere en digital markedsføringsstrategi er å legge planer basert på innsikt fra analyser. 

 

Jeg hjelper deg med å utføre analysen med relevante verktøy, og gir deg innføring i hvordan du kan lese og bruke resultatene videre i din markedsføring.

 

SEO
93% av alle brukeropplevelser online begynner med et søk i en søkemotor, og samtidig klikker 70% av internett-brukere på organiske søkeresultater. Om du har planer om å lykkes med digital markedsføring betyr dette at SEO er viktigere enn noensinne. Med søkemotoroptimalisering har du muligheten til å trekke mer relevant trafikk inn på dine nettsider.

 

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimazation (eller søkemotoroptimalisering). Dette betyr at man tilpasser seg Googles retningslinjer for utforming av nettsider/nettbutikker, og sørger for at nettsiden får høy rating hos Google. Optimaliseringen er basert på en søkeordanalyse, de tekniske aspektene ved siden, innholdet, kvaliteten og linker.

 

SEO er helt nødvendig for at nettsiden din skal nå opp i søkeresultatene hos Google.

 

Annonsering
i sosiale medier er en effektiv – og rimelig – markedsføring.

 

Jeg hjelper deg med utformingen og oppsettet, eller rådføre deg om hvordan du enkelt kan gjøre dette selv.

Digital markedsføring
Sosiale medier

Sosiale medier

Sosiale medier (SoMe)
er et ypperlig markedsføringsverktøy, hvor man ved få klikk kan nå ut til hundrevis og tusenvis av potensielle kunder. Mange opplever nok at det kan være overveldende å skulle følge med på den digitale utviklingen, og å være aktiv på de forskjellige SoMe-plattformene.

 

Ikke bare skal man skape et godt innhold som tiltrekker seg flere følgere; man må kontinuerlig poste interessant innhold for å holde på følgerne sine.

 

Jeg kan hjelpe deg med:

 • å utforme attraktive profiler for bedriften din på Facebok, Instagram, LinkedIn og Snapchat, med både tekst og bilder.
 • foreta en analyse av din nåværende profil på Facebook og Instagram, og komme med råd om hva som kan eller burde utbedres.
 • å sette opp en målrettet markedsføringsplan.
 • gi deg tips og idéer for hvordan du lykkes med den digitale markedsføringen.  
 • å drifte kontoene dine for en kortere eller lengre periode. 

 

Annonsering
i sosiale medier er en effektiv – og rimelig – markedsføring.

 

Jeg hjelper deg med utformingen og oppsettet, eller rådføre deg om hvordan du enkelt kan gjøre dette selv.

 

Promobilder
skaper oppmerksomhet i sosiale medier, og gjør at både nye og trofaste følgere fatter interesse for produktene og tjenestene dine (se min portfolie for eksempler).

Tekst på nett

Vi leser sjeldent en hel artikkel  – vi skumleser. Derfor må det være enkelt å få med seg hovedpoenget i teksten. 

 

Teksten må ha verdi for leseren, den må være konsis og enkel å lese, ha et godt språk uten skrivefeil og være søkemotoroptimalisert (SEO). Det gjelder å vite hvordan man skal forme og dele teksten, samt når man bør være personlig og humoristisk. Hvert ord teller; leserne må oppfatte poenget ditt den lille tiden du har deres oppmerksomhet. 

Jeg kan hjelpe deg tekstutforming som er optimalisert for både mennesker og søkemotorer. Med gode skriveegenskaper og kunnskap om tekstskriving på nett, gir jeg deg muligheten til å nå ut med budskapet ditt. 

Utforming av tekst på nett
Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics er et gratis og svært nyttig analyseverktøy for webtrafikk. Dette gjør at du kan følge trafikken på nettsiden din, f.eks. hvor mange besøkende du har, hvor mange av de besøkende som bruker mobil eller hvor mange besøkende som kommer via markedsføringskampanjer. 

Jeg hjelper deg med å sette opp din Google Analytics-konto, legge inn de aktuelle nettsidene og sette opp dine mål. Du vil få en god innføring i hvordan du selv kan bruke dette verktøyet, samt å forstå resultatene. 

Google Ads

Annonsering skal selvfølgelig lønne seg, og det er få annonsekanaler som er mer lønnsomme enn Google AdWords. Dette gir en målrettet markedsføring til de som aktivt leter etter produktene og tjenestene du tilbyr.

 

Med Google Adwords vil dine annonse være blant de første treffene som kommer opp på de aktuelle søkeord for din nettside. Jeg foretar en søkeordanalyse, og skreddersyr søkeord som gjør annonsen din synlig i søkeresultatene.

 

Google Adwords funger ved CPC (cost per click), som betyr at du betaler kun når noen klikker på annonsen din.

Google Adwords

Kontakt meg

Ta gjerne kontakt med meg for en uforpliktende samtale eller prisoverslag.

Jeg svarer deg så snart jeg har anledning, vanligvis innen 24 timer.